Vad är New England stil? Så Inreder du!

New England inredning

Har du någonsin fascinerats av de vackra hemmen som pryder de pittoreska kuststäderna i nordöstra USA? Eller kanske du har blivit betagen av den rustika elegansen och den tidlösa charmen som genomsyrar inredningen i dessa hem? Om så är fallet har du kommit till rätt plats!

I denna artikel kommer vi att utforska och avslöja hemligheterna bakom New England-stilen och ge dig ovärderliga tips för att skapa denna tidlösa estetik i ditt eget hem. New England-stilen har på senare tid vuxit i popularitet och blivit en favorit bland inredningsentusiaster världen över. Dess enkla elegans och koppling till historia och tradition har fångat våra hjärtan och inspirerat oss att skapa harmoniska och välkomnande miljöer.

Vi kommer att dyka in i den historiska kontexten för New England-stilen och utforska hur dess ursprung, som sträcker sig tillbaka till kolonialtiden och puritanismen, har format dess karaktäristiska drag. Vi kommer också att gå igenom de viktigaste kännetecknen i stilen, inklusive färgval, material, möbler och belysning, för att ge dig en djupare förståelse för hur du kan skapa den autentiska New England-känslan.

För att göra det ännu mer praktiskt för dig kommer vi att diskutera hur du kan applicera New England-stilen i olika rum, inklusive vardagsrum, kök, sovrum och arbetsrum. Vi kommer att ge konkreta tips och råd för att hjälpa dig skapa den rätta atmosfären och använda lämpliga möbler och inredningsdetaljer.

Naturligtvis kommer vi inte att glömma att ge dig massor av inspirationskällor och referenser, så att du kan fördjupa dig ännu mer i New England-stilens värld. Vi kommer att rekommendera författare, designers och arkitekter som är kopplade till stilen, samt böcker, tidskrifter och webbplatser där du kan hitta mer information och vackra fotografier för att väcka din kreativitet.

Så låt oss tillsammans utforska New England-stilen och upptäcka hur du kan skapa ett hem som andas harmoni, elegans och tidlöshet. Oavsett om du är en inredningsentusiast eller bara letar efter sätt att förbättra ditt boende, är vi säkra på att denna artikel kommer att ge dig den inspiration och kunskap du behöver för att komma igång. Häng med oss när vi tar dig med på en resa genom New Englands förtrollande inredningsvärld!

Historisk kontext

När vi tar oss tillbaka i tiden och utforskar ursprunget till New England-stilen, möts vi av en fascinerande berättelse som sträcker sig tillbaka till de tidiga dagarna av amerikansk kolonialism. Stilen är starkt influerad av de engelska puritanerna som bosatte sig i regionen på 1600-talet. Deras strävan efter enkla, funktionella och praktiska livsstilar har lämnat ett bestående avtryck på New Englands arkitektur och inredning.

Inverkan av kolonialtiden och puritanismen

Under kolonialtiden var New England en plats präglad av hårt arbete, strävan efter religiös frihet och enkelhet. Denna strävan efter enklare livsstilar och funktionalitet återspeglas i stilen genom dess fokus på praktiska möbler och minimalistisk design. Puritanismens inflytande visar sig också i de rena linjerna, det avskalade och strama uttrycket samt användningen av naturliga material.

Arkitektoniska och inredningsmässiga kännetecken

Den arkitektoniska och inredningsmässiga stilen i New England kännetecknas av flera unika drag. Ett av de mest framträdande kännetecknen är användningen av trä, både i konstruktionen av husen och i möbler och detaljer. De tidiga koloniala husen var ofta byggda av trä och hade enkla, symmetriska former.

En annan viktig del av New England-stilen är färgvalet. Neutrala färger som vitt, krämfärgat och grått används ofta för att skapa en ren och luftig känsla. Men det finns också utrymme för färgstarka inslag, särskilt i form av blått och grönt, som kan hänvisa till regionens närhet till havet och naturen.

Det är också vanligt att använda sig av traditionella möbler och inredningsdetaljer för att förstärka den autentiska New England-stilen. Tunga träbord, snidade detaljer, pelare och fönsterluckor är bara några exempel på element som ofta förekommer.

Karakteristiska drag i New England-stilen

Färger och materialval

När det kommer till färger och materialval i New England-stilen är det viktigt att hålla sig till en palett som speglar dess enkla och tidlösa estetik. Neutrala färger som vitt, krämfärgat, grått och beige används ofta för att skapa en ljus och luftig atmosfär. Dessa färger ger en känsla av rymd och ger utrymme för andra detaljer att framträda.

Materialvalen i New England-stilen är naturliga och autentiska. Trä är särskilt framträdande, både som byggnadsmaterial och inom möbler och detaljer. Ett populärt val är ek, som ger en varm och rustik känsla. Mjukt tyg, som bomull och linne, används för att ge en bekväm och inbjudande touch.

Möbler och inredningsdetaljer

New England-stilen präglas av traditionella möbler och inredningsdetaljer som ger en känsla av charm och elegans. Tunga träbord och stolar med snidade detaljer ger en klassisk och tidlös atmosfär. Antika möbler och vintagefynd kan också vara utmärkta val för att skapa en autentisk New England-känsla.

Belysning spelar en viktig roll i att skapa rätt atmosfär i New England-stilen. Naturligt ljus är nyckeln, så det är viktigt att ha fönster som släpper in mycket dagsljus. När det kommer till lampor och ljuskällor är det bäst att välja traditionella och enkla former i material som trä eller metall. Lampskärmar i tyg, gärna med ränder eller blommönster, kan addera en extra touch av charm.

Belysning och textilier

Textilier är en viktig del av New England-stilen eftersom de bidrar till en varm och inbjudande atmosfär. Bomull och linne är vanliga materialval för gardiner, kuddar och sängkläder. Enkelhet och mönster i form av ränder, blommor eller paisley mönster kan användas för att ge subtila detaljer till rummet.

När det gäller fönsterbehandlingar föredras oftast ljusa och luftiga gardiner som släpper in mycket naturligt ljus. Att ha gardiner som går från golv till tak kan skapa en illusion av höjd och ger rummet en känsla av rymlighet.

New England-stilens rum för inredning

När det gäller att inreda vardagsrum och sällskapsutrymmen i New England-stil är det viktigt att skapa en avslappnad och inbjudande atmosfär. Placera bekväma soffor och fåtöljer i mjuka material som bomull eller läder för att skapa en mysig känsla. Komplettera med träbord i traditionell stil och accentuera med detaljer som snidade trädetaljer eller vintage ljusstakar.

För att framhäva New England-stilen kan du använda en kombination av ljusa och mörka färger. Måla väggarna i vitt eller en ljus nyans för att skapa en ljus bas, och lägg sedan till inslag av mörkare toner som marinblått eller skogsgrönt genom kuddar, plädar eller dekorativa föremål. Avsluta rummet med vackra konstverk eller fotografi av New Englands kustlandskap för att skapa en känsla av platsens själ.

Kök och matplats

New England-stilen kan också uttryckas i kök och matplatser för att skapa en varm och inbjudande atmosfär för måltider och samvaro. Välj köksmöbler i trä, gärna med traditionella detaljer som sniderier eller ådring, för att ge en rustik känsla. Kombinera dem med enkla och eleganta stolar som matchar bordets stil.

För färgschemat kan du använda neutrala färger för köksluckor och skåp, och sedan lägga till kontrast med en mörkare färg på köksöns bänkskiva eller backsplash. Dekorera matplatsen med klassiska textilier som rutiga dukar eller kökshanddukar i blått eller rött för att ge en touch av New England-charm.

Sovrum och badrum

New England-stilen kan skapa en fridfull och avslappnad atmosfär i sovrum och badrum. För sovrummet, välj en säng i trä med en enkel och elegant design. Komplettera med mjuka sängkläder i bomull eller linne, i färger som vitt, grått eller pastell för att skapa en avslappnad och inbjudande känsla.

I badrummet kan du använda naturliga material som trä, marmor och keramik för att ge en tidlös och klassisk atmosfär. Välj en enkel och elegant design för badrumsmöblerna och komplettera med detaljer som klassiska speglar och antika ljusstakar. Använd också textilier som badmattor och handdukar i neutrala färger för att ge en känsla av lyx och komfort.

Arbetsrum och kontor

För arbetsrum och kontor i New England-stil är det viktigt att skapa en inspirerande och produktiv atmosfär. Välj ett skrivbord och bokhyllor i trä för att ge en rustik och tidlös känsla. Komplettera med en bekväm stol i läder eller tyg för att skapa en avslappnad arbetsmiljö.

Använd neutrala färger för väggar och inredning i arbetsrummet för att ge en ren och fokuserad känsla. Dekorera med bokvolymer, antika kartor eller konstverk som inspirerar och reflekterar över New Englands rika historia och natur.

Tips och råd för att inreda i New England-stil

Skapa en ljus och luftig atmosfär

För att fånga den typiska New England-stilens ljusa och luftiga atmosfär är det viktigt att maximera naturligt ljus i ditt hem. Se till att hålla fönster rena och obstruerade, och använd lätta gardiner som släpper in mycket ljus. Måla väggarna i ljusa nyanser som vitt eller krämfärgat för att ge ett känsla av rymd och fräschör.

Använda naturliga material och färger

En central del av New England-stilen är användningen av naturliga material och färger som ger en jordnära och autentisk känsla. Satsa på möbler och inredningsdetaljer i trä, som ek eller valnöt, och undvik konstgjorda material. Använd också neutrala färger som beige, grått och vitt som bas och komplettera med inslag av djupare toner som marinblått, skogsgrönt eller jordfärger.

Balansera det traditionella och moderna

New England-stilen är tidlös och klassisk, men det betyder inte att du inte kan blanda in moderna inslag. Balansera det traditionella med det moderna genom att kombinera klassiska möbler med moderna accenter. Till exempel kan du placera en antik träbyrå bredvid en modern metalllampa eller använda en traditionell träbord med moderna stolar. Det handlar om att skapa en harmonisk kombination av gammalt och nytt.

Blanda vintage och nya möbler

För att ge din inredning en autentisk New England-känsla kan du blanda vintage- och antikvitetsfynd med nya möbler. Besök loppmarknader, antikaffärer eller auktioner för att hitta unika och intressanta möbler och inredningsdetaljer. En antik sekretär, en gammal skattkista eller en vintage spegel kan bli perfekta accenter i ditt New England-hem. Komplettera sedan med nya möbler som passar stilen och skapar en balans mellan det gamla och det nya.

Inspirationskällor och referenser

Författare, designers och arkitekter kopplade till New England-stilen

När du vill fördjupa din kunskap och hitta inspiration inom New England-stilen finns det några framstående författare, designers och arkitekter vars arbete är kopplat till denna estetik. Här är några namn att utforska:

  1. Sarah Susanka – En framstående arkitekt och författare som betonar vikten av små detaljer och användbarhet i New England-inspirerade hus.
  2. Bunny Williams – En känd inredningsdesigner vars arbete ofta återspeglar en klassisk New England-stil med elegans och tidlöshet.
  3. Norman Foster – En framstående arkitekt som har skapat moderna tolkningar av New England-stilen och kombinerar traditionella element med innovativa designkoncept.

Böcker, tidskrifter och webbplatser för ytterligare information

Det finns ett rikt utbud av böcker, tidskrifter och webbplatser som kan ge dig ytterligare information och inspiration när det gäller New England-stilen. Här är några resurser att utforska:

  1. ”New England Home” – En tidskrift som fokuserar på New England-stilens arkitektur och inredning med inspirerande reportage och bilder.
  2. ”The New England Style” av Stacy Kunstel och Michael Partenio – En bok som ger en omfattande översikt över New England-stilen med vackra fotografier och praktiska tips för att skapa den rätta atmosfären.
  3. Houzz och Pinterest – Webbplatser där du kan hitta en mängd bilder och idéer relaterade till New England-stilen. Bläddra igenom olika inredningsprojekt, spara dina favoriter och skapa ditt eget moodboard för att inspirera ditt eget hem.

Fotografier och exempel på New England-inredning

Att titta på verkliga exempel på New England-inredning kan ge dig en klarare bild av stilen och hjälpa dig att definiera din egen vision för ditt hem. Utforska fotografierna och exemplen nedan för att få inspiration:

  1. Besök historiska New England-hem och byggnader i regionen för att se autentiska exempel på New England-stil.
  2. Sök på nätet efter bilder av New England-inspirerade hem, rum och inredningsdetaljer för att se olika tolkningar och idéer.
  3. Delta i inredningsmässor och utställningar där du kan se fysiska exempel på New England-stil och prata med utställare och designers för att få mer insikt och idéer.

Genom att utforska dessa inspirationskällor och referenser kan du utveckla en djupare förståelse för New England-stilen och hitta det som inspirerar dig mest. Kom ihåg att låta din egen kreativitet och personliga smak guida dig när du skapar ditt eget New England-inspirerade hem.

Avslutning

Vi har nu tagit en spännande resa genom världen av New England-stilen och upptäckt dess unika charm och estetik. Genom att utforska den historiska kontexten och de karakteristiska dragen i stilen har vi lärt oss hur man kan skapa en autentisk New England-känsla i våra egna hem.

New England-stilen bjuder in till en ljus och luftig atmosfär med neutrala färger och naturliga material. Möbler och inredningsdetaljer i trä, tillsammans med en balans mellan det traditionella och moderna, skapar en tidlös och elegant atmosfär.

Vi har också sett hur New England-stilen kan appliceras i olika rum, från vardagsrum och kök till sovrum och arbetsrum. Genom att använda tipsen och råden har du möjlighet att skapa en enhetlig och harmonisk inredning som återspeglar New Englands unika atmosfär och charm.

För att fortsätta din resa in i New England-stilen rekommenderar vi att du utforskar inspirationskällor och referenser. Författare, designers och arkitekter som är kopplade till stilen, samt böcker, tidskrifter och webbplatser, kan ge dig ytterligare kunskap och inspiration för ditt eget hem.

Slutligen vill vi uppmuntra dig att låta din kreativitet och personliga smak leda dig när du skapar ditt New England-inspirerade hem. Ta inspiration från stilens traditionella rötter och sätt din egen prägel på det genom att blanda in moderna inslag och uttrycka din unika personlighet.

Tack för att du har följt med oss på denna resa genom New England-stilen. Vi hoppas att du har blivit inspirerad och är redo att skapa ett hem som utstrålar tidlöshet, elegans och den varma charmen som kännetecknar denna vackra stil. Lycka till med ditt inredningsprojekt!

By Jennifer Lorenz

Vi är passionerade för inredning, trädgård och hemmet, och vi vill dela vår kunskap och kärlek till dessa ämnen med dig. Så häng med oss på denna spännande resa för att skapa vackra och trivsamma utrymmen som du stolt kan kalla ditt hem.

Lämna ett svar

Relaterade