10 tips för att handla på IKEA

10 tips för att handla på IKEA

Vet du verkligen hur du handlar effektivt på IKEA? Dessa tips kan vara till stor hjälp för en mer framgångsrik shoppingupplevelse.

Vi är alla bekanta med IKEA, den superbutik som erbjuder många produkter till ett ekonomiskt pris. Men vet du verkligen vad du letar efter varje gång du åker dit? Vi kommer att visa dig 10 tips för att handla på IKEA.

Tips 1

Du måste veta vad ditt mål är innan du går till en IKEA-butik: vad du vill köpa eller hur mycket du planerar att spendera.

Att besöka IKEA för att få idéer kan också vara ett bra mål. Du kanske är förvirrad över vilken diskbänk du ska köpa, vilken lampa du ska använda, vilken typ av dekoration som skulle passa bäst i ett rum, osv.

Men att gå in i en IKEA-butik utan tydliga idéer kan komplicera ditt beslut eftersom du kommer att ställas inför så många produkter och du vet inte vilken du ska välja. Du kan också försöka titta i en tidning eller onlinekatalog istället.

Tips 2

Välj en butik. Det kan finnas ett antal butiker i ditt område.

Men du har fortfarande internet. IKEAs onlinebutik är öppen 24 timmar och erbjuder möjligheten att visualisera produkterna och priserna.

Att använda deras onlinebutik ger dig enkel hemleverans och garanterad ankomst på den angivna dagen.

Tips 3

När du har hittat den butik där du vill handla, välj en tidpunkt då du kan ta det lugnt och gå och shoppa. Använd en eftermiddag för att handla på IKEA eftersom det inte är bra att stressa runt.

För att bättre hantera tiden kan du använda butikens karta över olika avdelningar för att hjälpa dig att hitta var du behöver gå.

Tips 4

Alltför ofta går vi in i affärer eller stormarknader och tror att vi kan bära allt med händerna, men sedan måste vi alltid gå tillbaka och hitta en vagn.

Så det är alltid en bra idé att ta en vagn för de varor du vill köpa. Tillsammans med de varor vi planerar att köpa tar vi alltid med oss något extra på impuls.

Genom att ta en vagn i början blir din shoppingupplevelse på IKEA bekvämare och effektivare.

Tips 5

Kontrollera att alla dina varor är något du planerade att köpa. Du bör känna dig nöjd med ditt shoppingval och undvika senare ånger.

Om du funderar på att köpa en soffa, testa den i butiken. Sitt ner och slappna av som du skulle göra hemma. På samma sätt, om du letar efter en säng, lägg dig ned på visningsmodellerna i butiken och blunda för att föreställa dig att sova i den.

När det gäller lampor visar IKEA dem tända så att du kan föreställa dig belysningen i ditt hem. När du tittar på alternativen, föreställ dig om de skulle passa bra i ditt hem och välj klokt.

Tips 6

Under hela din shopping på IKEA-resa, förflytta ditt sinne till ditt hem och avgör om möblerna och dekorationerna du ser matchar det som finns hemma.

Du bör överväga följande designaspekter innan du gör ett val:

Färgkombination Storlek Skala Form och utrymmesutnyttjande Estetisk kompatibilitet i ett rum: förmågan att komplettera ett rum med dess egenskaper

Tips 7

Planera att investera flera timmar på IKEA, eller mer om du räknar med restiden dit och tillbaka utöver själva shoppingtiden. Med tanke på den tid det tar att handla här erbjuder IKEA en matmöjlighet på deras restaurang i butiken.

Tips 8

Överbelasta inte din vagn med massor av varor. Plocka bara upp det väsentliga och det du verkligen behöver.

Kom ihåg att du kommer att behöva placera alla dessa varor i ditt hem. Om du tittar på din vagn kanske du inser att du har plockat upp för många saker och att alla inte är nödvändiga.

Var en effektiv shoppare och välj bara det du verkligen behöver.

Tips 9

Innan du går till kassorna, dubbelkolla dina val. Personlig tillfredsställelse är mycket viktigt eftersom det är synonymt med lycka och komfort.

Om du fortfarande är osäker på något bör du lämna det och inte köpa det istället för att behöva komma tillbaka och returnera det senare. Om du ångrar att du inte köpte det kan du alltid gå tillbaka och hitta det.

Tips 10

När du kommer hem, gör en sista kontroll. Lägg ut alla möbler på den plats där du vill placera dem och placera alla dekorationsföremål på sina platser.

Målet är att se till att allt passar bra och om det bidrar till atmosfären och rummets övriga element. Om ja, då har du gjort ett lyckat köp.

Men vad händer om du inte är nöjd med resultaten? Du kan alltid returnera produkten. Vi måste känna oss nöjda med vårt val.

By Jennifer Lorenz

Vi är passionerade för inredning, trädgård och hemmet, och vi vill dela vår kunskap och kärlek till dessa ämnen med dig. Så häng med oss på denna spännande resa för att skapa vackra och trivsamma utrymmen som du stolt kan kalla ditt hem.

Lämna ett svar

Relaterade

  • Användbara tips för att spara pengar när du inreder hemmet

  • Hur man rengör grillen på bästa sätt!