Hur man rengör grillen på bästa sätt!

Hur man rengör grillen på bästa sätt!

Att rengöra en smutsig grill är känt som en svår uppgift. Följ våra enkla råd och din grill kommer att vara gnistrande ren på nolltid!

Om du inte har en aning om hur du rengör din grill kommer vår steg-för-steg-guide att hjälpa dig. Följ våra råd och din BBQ kommer att glänsa och vara redo att användas.

Det är viktigt att noggrant rengöra din grill efter varje användning. Varför? Ansamlingen av kol på gallret och i locket blandas med spår av fett och matrester som till slut utvecklas till bakterier. Detta påverkar maten som du fortsätter att laga.

På samma sätt skapar förbränning av denna typ av avfall en dålig lukt. Du har förmodligen märkt detta tidigare om du glömmer att rengöra din grill mellan användningarna.

Hur rengör du din grill? Följ vår guide! Rengör din grill genom att följa följande steg i den här guiden. Du kommer att märka att våra tips inte kräver några speciella produkter, även om rengöringen kräver lite ansträngning och engagemang från din sida. Här går vi!

  1. Samla de nödvändiga elementen och produkterna för att rengöra din grill

När du går till en specialiserad butik hittar du ett antal specialartiklar och produkter för att rengöra din grill. Men det finns några grundläggande och oundvikliga måsten. Bland dem finns den långa trådborsten, en trådborste för flaskor, en 20-liters behållare eller hink och lite fett.

Du kommer att märka att det i butiken finns flera produkter av kemiskt ursprung. Du bör faktiskt undvika att använda dessa produkter. Förutom miljöproblem med kemikalier kan kemikalierna överföras till maten om du inte noggrant sköljer din grill efter rengöring. Därför är det bäst att välja naturliga eller hemgjorda alternativ som vitvinsvinäger och bikarbonat.

För att skydda dina händer, använd skyddshandskar och lägg till några skurpads och bomullstyger på din inköpslista.

  1. Låt värmen vara din allierade

Om din grill är gasdriven, tänd den med locket stängt. Efter en halvtimme bör värmen ha bränt bort eventuella kvarvarande matrester, såser eller fett, och du kan stänga av den.

Under tiden som grillen värms upp, förbered en blandning av flytande tvål med varmt vatten i hinken. Efter att ha stängt av grillen, doppa trådborsten i blandningen och skrubba insidan för att ta bort eventuella brända rester.

  1. Rengör din grill: blötlägg gallren

Efter det föregående steget, och endast när gallren har svalnat, ta ut dem från grillen och sänk dem i ett badkar eller stor behållare med varmt tvålvatten. Låt dem vara nedsänkta i 30 minuter för att lösa upp eventuella fastbrända matrester.

Du kan göra samma sak med andra avtagbara grilldelar, som brännare, brickor och brännarrör. Det senare är vanligtvis avtagbart, du kanske behöver lossa en skruv för att göra detta.

Efter en halvtimme, ta din borste och rengör var och en av delarna. För mycket svåra matrester kan du göra en pasta av vinäger, bikarbonat och vatten. Applicera detta på eventuella kvarvarande matrester som inte har försvunnit efter blötläggning och skrubba.

Använd den trådborsten för flaskor för att rengöra insidan av rören mellan brännarportarna. Detta kommer att avblockera dem och möjliggöra ordentlig gasflöde när du använder grillen.

  1. Dammsug insidan av din grill

Efter att ha tagit bort ovanstående delar kommer förbränningskammaren på grillen att vara exponerad, vilket gör det enklare att rengöra. Du bör därför placera en tom behållare eller hink under kammen, precis där brickorna är placerade, för att samla upp fettet.

Direkt därefter, med hjälp av en plastspatel, börja skrapa bort resterna som sitter fast på kammen. Använd en dammsugare för att ta upp eventuella ansamlade partiklar, som främst består av svarta fettiga partiklar. Efter detta, använd tvål och vatten för att slutföra rengöringen. Det smutsiga vattnet kommer att samlas i behållaren eller hinken som du placerade under.

  1. Rengör din grill: glöm inte utsidan

Efter att ha satt tillbaka alla delar på plats, töm behållaren med det smutsiga vattnet. Fyll den med varmt vatten och glöm inte att tillsätta lite flytande tvål. Använd sedan en stor, mjuk kökssvamp för att rengöra utsidan.

Det är viktigt att du inte använder en slipande svamp, särskilt om ytan är rostfritt stål. Annars får du en mycket ren grill med repor. Avsluta med mikrofiberhanddukar för att rengöra och torka. Om du har märkt att fett och smuts har en tendens att fastna på ytan kan du torka av den med vitvinsvinäger, som fungerar som en naturlig avfettare.

Testa din rena grill och imponera på dina gäster

Efter att du har avslutat rengöringen av din grill och satt ihop alla delar är det dags att testa den. Koppla på gasflaskan, stäng locket och tänd din BBQ, vänta 15 minuter och stäng av den. På så sätt kommer eventuella vattenrester och produkter att brännas bort.

Det är klart! Din grill är redo att användas. Så välkomna dina gäster och njut av en grillning som överglänser alla andra.

By Jennifer Lorenz

Vi är passionerade för inredning, trädgård och hemmet, och vi vill dela vår kunskap och kärlek till dessa ämnen med dig. Så häng med oss på denna spännande resa för att skapa vackra och trivsamma utrymmen som du stolt kan kalla ditt hem.

Lämna ett svar

Relaterade

  • Kan man Odla Sina Egna Kryddväxter? Så gör du!

  • Användbara tips för att spara pengar när du inreder hemmet

  • Hur får man Bort Svarta Ringar på Trä? Så gör du!

  • Kan man Slipa Marmorbord? Så gör du!