Hur man Rengör en Tygsoffa? Vi Lär Dig!

Hur man Rengör en Tygsoffa? Vi Lär Dig!

Börja läsa för att upptäcka knepen för att rengöra din tygsoffa. Vi presenterar några enkla, men effektiva idéer.

Om du vill rengöra din tygsoffa är den här artikeln ett måste att läsa. Vi kommer att visa dig hur enkelt det är att hålla denna typ av soffa ren, så att du inte behöver lida varje gång någon sätter sig med en dryck i handen eller kommer för nära med sina skor.

Det stämmer, du kan sitta i total bekvämlighet när du är trött från jobbet eller till och med låta ditt husdjur sitta bredvid dig utan att behöva tänka på små fotavtryck. Slösa inte bort energi på att tänka dig själv som en slav till soffan för att hålla tyget i optimalt skick. Det finns olika sätt att rengöra den på.

  1. Använd vinäger och bikarbonat

Vinäger och bikarbonat är två naturliga och viktiga produkter i rengöringsprocessen. Förutom att de är organiska har de hög avdödande och desinficerande egenskaper. Så ta anteckningar för så här ska du använda dem för att rengöra din tygsoffa:

Blanda en kopp vinäger och en liten matsked bikarbonat i en liter vatten. Fukta en ren trasa eller tyg och använd cirkulära rörelser för att torka av soffan. Lägg särskild vikt på de områden som är mest drabbade av smuts eller de med synliga fläckar.

  1. Rengör med natriumperkarbonat

Natriumperkarbonat är en derivat av kol med utmärkta rengöringsegenskaper. Det används i flera länder i Europa, USA, Asien och Centralamerika vid produktionen av tvättmedel.

Förutom att rengöra avdödar den lukt, bleker och tar bort envisa fläckar, så den är idealisk för att rengöra vita tygsoffor. Följ dessa steg för att använda den hemma:

Blanda två matskedar perkarbonat i en liter vatten. Använd en trasa för att fukta den och gnugga tygsoffan. Låt vätskan verka i tio minuter och använd en mjuk borste för att ta bort den. Om det finns rester, skölj med vatten och låt det torka ordentligt.

  1. Du kan också välja väteperoxid

Enligt studier har väteperoxid eller väteperoxidlösning länge använts som ett desinfektionsmedel, inte bara för ytor utan också för sår. Detta är en produkt som inte bara inte skadar tyget utan även hjälper till att avlägsna svett- och blodfläckar mycket enkelt. Använd det på följande sätt:

Blanda 20 milliliter väteperoxid i en liter vatten. Ta en ren trasa, fukta den i blandningen och torka av soffan. Fokusera på de svårast att ta bort fläckarna och låt det verka i fem minuter. Ta en annan trasa och fukta den med rent vatten för att ta bort lösningen. Låt soffan torka ordentligt.

  1. Gör det enkelt: använd ångtvätten

Ångtvätten är en av de bästa apparaterna och är mycket effektiv när det gäller rengöring. Genom att använda den kan du ta bort alla de tuffa och envisa fläckarna en gång för alla.

För bästa resultat, använd en av de tricks vi har lärt dig och avsluta sedan uppgiften med denna apparat. Ställ in den på ren ångläge och låt ångan göra jobbet. Låt sedan soffan torka.

Om du har några frågor om att använda het ånga för att rengöra din tygsoffa, kontrollera instruktionerna och rekommendationerna från din sofftillverkare.

Hur man kemtvättar en tygsoffa? De tricks vi har gett inkluderar användning av vatten, ett alternativ som inte är lämpligt om ditt hus inte har god lufttillförsel eller naturligt ljus som bidrar till snabb torkning. Av den anledningen, och för att undvika fuktighetsproblem, visar vi dig hur du kan kemtvätta tygsoffan.

Det första du bör göra är att dammsuga din soffa ordentligt. Faktum är att detta steg alltid bör vara det första oavsett vilken rengöringsmetod du använder. Välj sedan mellan lite väteperoxid eller alkohol och rengör ytan. Använd sedan en torr trasa för att ta bort produkten du använde. För att ta bort dåliga lukter, applicera bikarbonatpulver på soffan och låt det ligga i fem minuter. Damsug soffan igen. Det är så enkelt att rengöra en tygsoffa!

Om din tygsoffa inte är så smutsig kommer du snabbt att få resultat genom att använda något av dessa rengöringstricks. Om din soffa däremot har varit smutsig under en lång tid är det troligt att fläckarna inte kommer att försvinna så lätt. I så fall planera regelbundna städdagar och se till att du håller dig uppdaterad med din rengöringsrutin.

By Jennifer Lorenz

Vi är passionerade för inredning, trädgård och hemmet, och vi vill dela vår kunskap och kärlek till dessa ämnen med dig. Så häng med oss på denna spännande resa för att skapa vackra och trivsamma utrymmen som du stolt kan kalla ditt hem.

Lämna ett svar

Relaterade

  • Kan man Odla Sina Egna Kryddväxter? Så gör du!

  • Hur får man Bort Svarta Ringar på Trä? Så gör du!

  • Kan man Slipa Marmorbord? Så gör du!

  • Hur man rengör grillen på bästa sätt!